Evde kalmak ve trendlerin el işlerine kayması çok marifet gerektiren bir yaz getirdi bize. Kimimiz çoktan çekmeceleri karıştırıp el işlerini gündeme getirdi bile. Anneannemizin ilkokulda ördüğü dantel yakalar, delik işi masa örtüleri, çerçevelenmek üzere vaktini bekleyen eski nakışlar ve ‘daha ne vardı acaba’ arayışıyla didik didik edilen dolaplar… Biz bu yazıda size ilham verecek, şimdi ve gelecek yaza da trend olacak örnekleri sunacağız.

En sıcak günlerdeyiz. Pamuklu giymeye ihtiyaç duyuyoruz. Dantel çamaşır trendine uydurabiliriz belki bazı eski tığ işlerini. Evet biraz marifet gerektiriyor ama şimdi yapamayacaksak ne zaman yapacağız ?

Bazılarımız eski nakışları çerçeveleyip vintage köşeler oluşturmuş olabilir ama hala nakışlı parçalarınız duruyorsa onları bir elbisenin veya t-shirtün önüne aplike edebilirsiniz. Hatta biraz daha marifetle kendiniz bir desen işleyebilirsiniz. Meyve desenli nakışlar bu yaz çok moda.

Tüm bu örnekler biraz yaratıcılık biraz da marifet istiyor evet ama önümüzdeki yaz bunlardan fazlası moda olacağı için şimdiden hazırlık yapmak isteyebilirsiniz. Bazen moda hiç beklemediğimiz bir şekilde karşımıza çıkar ve uyum sağlasak mı sağlamasak mı kararsız kalırız. Kimi hemen adapte olur kimi herkeste görüp emin oldukça. Kimileri de öncüsüdür bir şeylerin. İlk o yapar, ilk o dener ve bir bakarsınız yeni bir akım oluşur.

Şimdi cesaret zamanı. Cesaret göstermek korkmayanların yapabildiği bir şey değildir. Aslında cesaret korktuğu halde yapabilenin işidir. Elinde malzeme olup da onları bir kaç fikirle bir araya getirmek, yeni bir şeyler denemek ve bunu estetik kaygıyla yapmak aslında herkesin içinde olanı dışarı çıkarmaktır. O yüzden yaptığımız şeyler belli güzellik kodlarını taşıdığı sürece başkaları tarafından beğenilir. Kullanışlı (özüne uyumlu) ve farklıysa daha da çok beğenilir.